scrollTop top

Zeker gaan: zintuiglijke stadswandeling

@StadGent

Van Eyck ruiken, proeven en voelen in Gent

Zes zintuigen volstaan niet om de tijdgeest van kunstschilder Jan van Eyck helemaal te vatten, volgens de Gentse cultuurschepen Sami Souguir. De ‘OMG! Seven Senses Tour’ biedt daarom een kleurrijk, audiovisueel en geurig parcours, dat zich deels vanaf de Gentse binnenwateren laat bewonderen.

Zes zintuigen volstaan niet om de tijdgeest van kunstschilder Jan van Eyck helemaal te vatten, volgens de Gentse cultuurschepen Sami Souguir. De ‘OMG! Seven Senses Tour’ biedt daarom een kleurrijk, audiovisueel en geurig parcours, dat zich deels vanaf de Gentse binnenwateren laat bewonderen.Door de onverwachte omstandigheden werd het themajaar rond de veertiende-eeuwse Brugse schilder zelfs verlengd tot juni 2021. Een van de activiteiten voor je (na)zomerlijstje is de ‘OMG! Seven Senses Tour’, een gevarieerde stadswandeling die je in eigen tempo aflegt en die naast de ogen, oren, neus, mond, tastzin en geest naar verluidt ook het ‘zevende zintuig’ aanspreekt. Via die zintuiglijke weg maak je kennis met het werk en leven van de Vlaamse meester.

De originele stadstour gidst je met behulp van een wandelkaart langs (on)bekende plekjes in de historische binnenstad. Onderweg word je getrakteerd op een royale portie kleurrijke streetart van internationale namen als Pastel en Isaac Cordal, is er een audiovisueel lichtspektakel dat je per boot beleeft in een tunnel onder het François Laurentplein, zijn er zoete proevertjes in een voormalig ambachtelijk ‘pensenhuisje’ en kun je ruiken welke aroma’s de bloemenweide uit het Lam Gods verspreidde. De tour duurt drie uur; je wandelt twee kilometer en vaart een halfuur.

@StadGent

Met te veel spoilers over de smakelijke, muzikale en geurige tussenstops is de pret er snel af, dus we laten het vooral aan je eigen zintuigen over. De tour start aan de Van Eyckshop onder het Belfort (Sint-Baafsplein 2A), van donderdag tot zaterdag, nog tot 31 oktober, op een gekozen tijdstip tussen 10 en 16 uur. Binnen het gereserveerde tijdslot haal je de wandelkaart af, waarna je nog kunt kiezen of je zelf een route uitstippelt of de gesuggereerde tour volgt. Tickets zijn te koop in de Van Eyckshop of via visit.gent.be (aan € 14, met kortingen voor onder meer Gentenaren, studenten, leerkrachten of UiTPAS-houders met kansentarief).

Er wordt overal handgel voorzien en gevraagd om de handen op elke tussenstop te ontsmetten.Een mondmasker is verplicht op de boot en op enkele locaties binnen. Wie vreest dat zo’n mondkapje de reukzin zal aantasten: het beperken van één zintuig scherpt alle andere extra aan. En dat kan zeker van pas komen onderweg.

Meer info: visit.gent.be/nl/agenda/omg-seven-senses-tour

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  64.498.634
 • Aantal
  doden
  1.492.893
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  582.252
 • Aantal
  doden
  16.911