Van waar komt onze Maan?
Hoe ontstond ze?

Anno 2019 hebben we een aantal goede vermoedens, maar eigenlijk niet meer dan dat. En sinds kort wordt zelfs ons beste vermoeden betwist.

Misschien ontstond onze Maan onafhankelijk van onze Aarde “ergens” in ons zonnestelsel en werd ze op een een gegeven moment gevangen door de zwaartekracht van onze planeet. Misschien vormde de Maan zich samen uit dezelfde wolk van gas en stof gelijktijdig met onze Aarde 4,5 miljard jaar geleden. Of misschien - en da’s momenteel nog steeds de meest geaccepteerde theorie - is ze een spin-off en ontstond ze door impact van een enorm object met onze nog erg jonge planeet. Anders gezegd: de Maan is gemaakt van stukken Aarde die door een gigantische inslag van een andere planeet of ruimtesteen in een baan rond onze planeet werden gekatapulteerd.

Verder lezen?

Geniet nu van uitzonderlijke toegang tot enkele topartikels uit de Newsweek Scope:
50 jaar maanlanding
.

Bovendien krijg je hierbij 1 maand gratis toegang tot newsweek.be en de bijhorende nieuwsbrieven.*

Als lid van de Newsweek-community krijg je toegang tot:
  • Onze augmented articles: regelmatig laten wij een van onze artikels op de site echt tot leven komen en wordt lezen beleven.

  • De beste artikels uit Newsweek. Als lid van de Newsweek-community krijg je online exclusief toegang tot de boeiendste artikels, opiniestukken en analyses over de grote thema’s in de wereld.

*De maand start bij de lancering van de officiële newsweek.be website, tot die tijd krijg je toegang tot de selectie van Scope artikelen.