scrollTop top

Unieke koffierituelen uit de hele wereld

Het drinken van een kopje koffie in de ochtend is al eeuwenlang een go-to opkikkertje. Lang voordat Starbucks een koffiehuis had op elke straathoek, had bijna elk land unieke tradities rond het bereiden en serveren van het dagelijkse brouwsel. Of je nu de voorkeur geeft aan een koffie gekruid met peper, een half-caf venti no-foam soya latte van uw favoriete barista, of een koffie met kaas, hier vind je de uniekste cafeïnehoudende rituelen uit de hele wereld.

1. Café de Olla, Mexico

Gemaakt in een pot van klei en gebrouwen met een scala aan kruiden – onder andere kaneel, ruwe bruine rietsuiker en cacao – werd de drank oorspronkelijk gebrouwen tijdens de Mexicaanse Revolutie om de geesten van de soldaten op peil te houden.

2. Cafecito, Cuba

Cafecito is een espresso met crema – stroopachtig schuim dat wordt gemaakt door suiker in de drank te kloppen. Espresso is van nature een sociale aangelegenheid in Cuba, waar de gastheren altijd een kopje aanbieden aan hun gasten. Het wordt er het liefst genuttigd met vrienden, familie en lange gesprekken.

3. Café Touba, Senegal

Café Touba tilt de idee van ‘gekruide koffie’ naar een nieuw niveau – het wordt gebrouwen met gemalen selimpeper. De lokale bevolking drinkt het zowel voor het genot als voor medicinale doeleinden. Bovendien is de drank – vaak gemaakt en verkocht vanuit kraampjes – van vitaal belang voor de economie.

4. Espresso, Italië

Italiaanse espresso’s zijn de originele ‘to go’ bestelling. De barista serveert het drankje in een klein kopje aan de bar, zodat klanten een minuut of twee kunnen staan, van hun drankje kunnen genieten en een praatje kunnen maken voordat ze weer op pad gaan.

5. Kaisermelange, Oostenrijk

Zoals de naam al aangeeft, is dit drankje geschikt voor een koning. Kaisermelange wordt gemaakt met een combinatie van espresso en eierdooier die kan worden gezoet met honing. Vervolgens wordt de koffie afgewerkt met brandewijn of rum.

6. Kaffeost, Finland

Koffie met kaas? Dat klopt. Scandinavische kaffeost is koffie die over een stuk gedroogde kaas wordt gegoten dat in het sterke brouwsel trekt en romig wordt. Drink het zeker uit een brede houten beker voor de complete ervaring.

7. Turkse Koffie, Turkije

Traditioneel wordt de koffie bereid met zeer fijn gemalen bonen in de cezve, een typische langwerpige kan van koper. Het eindproduct is een heerlijk schuimend, sterk en zoet drankje geserveerd samen met een glas water en Turks fruit. 

8. Koffieceremonie, Ethiopië

Een traditionele Ethiopische koffieceremonie kan uren duren – van het wassen en branden van de bonen tot het serveren van ten minste drie rondes koffie – en omvat traditionele kleding, wierook, elegant gieten en een snufje zout om de smaak van de koffie naar boven te halen.

9. Mocha Koffie, Jemen

In het land waar de Arabische koffie vandaan komt, wordt de drank licht gebrouwen en kan hij gekruid worden met kardemom of gember, die een chocoladeachtige nasmaak geeft. Traditioneel wordt de drank geserveerd in een sierlijke kruik, die in kleine, greeploze kopjes wordt gegoten en vergezeld gaat van dadels.

10. 3D-Latte, Japan

Breng uw koffie tot leven met 3D-latte kunst. Barista’s in trendy Japanse cafés fungeren als kunstenaars, illustreren personages, beroemde kunstwerken en foto’s in melkschuim. Je kan zelfs speciale verzoekjes aanvragen!

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  31.016.799
 • Aantal
  doden
  960.634
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  102.295
 • Aantal
  doden
  9.948
Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag