scrollTop top

Twitter belooft werknemers dat ze ‘voor altijd’ thuis mogen blijven werken

Isopix

Twitter heeft aangekondigd dat hun werknemers ‘voor altijd’ van thuis uit mogen werken. Dat blijkt uit een interne mail en uit een blogbericht van het bedrijf.

Op 11 maart beval het bedrijf haar meer dan 4.000 medewerkers om van thuis uit te werken om hun veiligheid te garanderen en de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Maar nu ziet het ernaar uit dat ze ook na de coronacrisis kunnen kiezen voor telethuiswerk. 

Dat liet het bedrijf dinsdag in een blogpost weten: ‘Twitter was een van de eerste bedrijven die medewerkers thuis liet werken vanwege COVID-19, maar we verwachten niet dat we als een van de eersten zullen terugkeren naar de kantoren.’

‘De afgelopen maanden hebben we bewezen dat we dat kunnen laten werken. Dus als onze medewerkers zich in een rol en situatie bevinden die hen in staat stelt om vanuit huis te werken en dat voor altijd willen blijven doen, dan zullen we dat laten gebeuren.’

‘Geschiedenis in de maak’

Het sociale-mediabedrijf zei ook dat het de meeste kantoren niet voor september zal heropenen en dat werknemers kunnen kiezen of ze wel of niet ter plekke komen werken.

Daarnaast heeft Twitter alle zakenreizen afgeschaft tot september, op enkele uitzonderingen na, en zijn er geen bedrijfsevenementen meer gepland voor de rest van het jaar. Het geeft werknemers ook een hogere vergoeding voor de aanschaf van kantoorbenodigdheden voor thuis, waaronder bureaus en bureaustoelen.

‘Dit is de geschiedenis die zich ontvouwt’, reageert Darren Murph van softwarebedrijf GitLab op Twitter. Hij maant andere bedrijven aan om hetzelfde te doen.

De beslissing bij Twitter komt er nadat bedrijven in de hele techsector zich afvragen hoe ze hun kantoren in de komende maanden moeten beheren. Google en Facebook hebben hun thuiswerkbeleid uitgebreid tot 2021. Amazon heeft zijn ‘work-from-home’ beleid verlengd tot ten minste begin oktober.

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  672.886
 • Aantal
  doden
  20.294