scrollTop top

Trumps nieuwe favoriete COVID-arts gelooft in buitenaards DNA en geslachtsgemeenschap met demonen

Donald Trump. (Isopix)

Een arts uit Houston die hydroxychloroquine aanprijst en zegt dat gezichtsmaskers niet nodig zijn om de overdracht van het zeer besmettelijke coronavirus te stoppen, is een ster geworden in populistisch rechtse middens op het internet. Donald Trump Jr. noemde de video van Stella Immanuel een ‘must-see’, terwijl Donald Trump zelf de video heeft geretweet en op een persconferentie dinsdag haar verdedigde. Probleem: Immanuel is zo zot als een deur.

Endometriose is een chronische ziekte waarbij weefsel dat enigszins lijkt op de bekleding van de baarmoeder (het baarmoederslijmvlies) buiten de baarmoeder wordt gevonden. Tot zes procent van ’s werelds vrouwen krijgen er in hun leven mee te maken – en endometriose is niet alleen erg pijnlijk, het leidt bij een derde van de vrouwen die eraan lijden tot onvruchtbaarheid. Wat de juiste oorzaak ervan is, is nog niet geweten, maar bijvoorbeeld wel dat erfelijkheid een belangrijke rol speelt.

Incubus en succubus

Tenzij je Stella Immanuel gelooft. Immanuel is kinderarts in Houston en spiritueel leider van Fire Power Ministries, een uitgesproken niet-orthodoxe kerk. Endometriose en andere potentieel gevaarlijke gynaecologische aandoeningen zijn het gevolg van geslachtsgemeenschap met demonen volgens Immanuel. Misschien heb je al van ze gehoord: incubus en succubus. Incubus is de naam die in de middeleeuwen werd gegeven aan een mannelijke demon die vrouwen in hun slaap zou bezoeken. Deze gemeenschap zou dan geleid hebben tot de geboorte van heksen, demonen en misvormd nageslacht. De vrouwelijke tegenhanger is de succubus. Volgens een middeleeuws joods-christelijk volksgeloof is een succubus een vrouwelijke demon die zich voedt met de energie en/of mannelijke zaad van haar slachtoffers.

Dr Stella Immanuel. Foto: YouTube

Soit, Immanuel gelooft dat die kwaadaardige geesten niet alleen verantwoordelijk zijn voor ziekten van het vrouwelijke voortplantingssysteem, maar ook voor mannelijke impotentie, en een pak andere toestanden zoals de meeste financiële problemen, echtelijke onenigheid en spirituele malaise. En dat is niet het enige waarmee ze afwijkt van de medische mainstream. Ze beweert ook dat buitenaards DNA wordt gebruikt in van sommige medicijnen en dat overheidswetenschappers een vaccin aan het ontwikkelen zijn om religieus geloof te voorkomen. (‘Ze hebben het gen gevonden dat je religieus maakt, zodat ze ertegen kunnen vaccineren.‘)

Reptilians

Ze heeft ook al gezegd dat de ze in ‘reptilians’ gelooft. Ze heeft er zelfs eentje heeft ontmoet (ze beschreef hem als ‘half mens, half ET’). Daarmee is ze niet alleen: vier procent van de Amerikanen, toch al gauw een miljoen of vijftien mensen zijn dat, volgen haar daar in. Reptilians zijn reptielachtige wezens die zich door gedaanteverwisseling kunnen voordoen als mensen. Afhankelijk van het verhaal kan hun herkomst buitenaards zijn, of kunnen ze opduiken uit onderwerelden, verdwenen werelden zoals Atlantis of miljoenen jaren oude geologische perioden. O ja, en ze hebben zich geïnfiltreerd in ’s werelds regeringen en belangrijkste bedrijven. Inclusief het Amerikaanse Congress.

Desondanks verscheen Immanuel maandag in Washington D.C. om te lobbyen bij dat Congres. Ze hield een toespraak aan de trappen van het Hooggerechtshof in het kader van de White Coat Summit, een bijeenkomst van een handvol doktoren die zichzelf America’s Frontline Doctors noemen en die de medische consensus over het nieuwe coronavirus betwisten. Het evenement werd georganiseerd door de extreemrechtse groep Tea Party Patriots, die wordt ondersteund door rijke Republikeinse donateurs.

Hydroxychloroquine

In haar toespraak beweerde Immanuel dat ze honderden COVID-19-patiënten met succes heeft behandeld met het anti-malariamiddel hydroxychloroquine, een controversiële behandeling die Trump eerder al heeft gepromoot. (Lees: Wat je moet weten over het COVID-19-wondermiddel hydroxychloroquine) Studies hebben geen bewijs gevonden dat het medicijn enig voordeel heeft bij de behandeling van COVID-19. En er is uiteraard ook geen bewijs voor Immanuels claim dat ze er ‘honderden mensen mee heeft genezen’ van COVID-19.

Immanuel zei in haar toespraak ook dat de veronderstelde kracht van hydroxychloroquine als behandeling betekent dat beschermende gezichtsmaskers niet nodig zijn. De video van haar speech werd een hit online, met 13 miljoen views in luttele uren. De familie Trump hielp daarbij een handje: Donald Trump Jr. noemde de video van Stella Immanuel een ‘must-see’, terwijl Donald Trump zelf de video retweette. Zowel Facebook als Twitter hebben de video’s van de toespraak van Immanuel van hun sites verwijderd, daarbij verwijzend naar regels tegen COVID-19-desinformatie. Immanuel reageerde op haar eigen manier en verklaarde dat ‘Jezus Christus de servers van Facebook zou vernietigen als haar video’s niet naar het platform zouden worden hersteld’.

Illuminatie en heksen

Immanuel is wel degelijk een geregistreerde arts in Texas volgens een database van de Texas Medical Board, en ze heeft een kliniek in een winkelcentrum naast haar kerk, Firepower Ministries. Stella Gwandiku-Ambe Immanuel zoals ze voluit heet, werd geboren in Kameroen. Ze zegt dat ze al als kind ervan droomde om dokter te worden. In 1990 studeerde ze af aan de medische school aan de Universiteit van Calabar in Nigeria en in 1992 verhuisde ze naar de Verenigde Staten. Ze begon haar carrière in Amerika bij een kinderkliniek in Louisiana en specialiseerde in pediatrie. Ze richtte ook haar eigen kerk op, de Fire Power Ministries in Houston en heeft vijf boeken gepubliceerd. Ze kwam voor het eerst in de spotlights door een preek uit 2015 waarin ze illuminati ervan beschuldigde heksen te gebruiken om de wereld te vernietigen door middel van abortus, homohuwelijken, kinderspeelgoed en media zoals Harry Potter en Pokémon. Ze omschrijft zichzelf op Twitter als ‘Gods strijdbijl en oorlogswapen’.

Homoseksueel terrorisme

Immanuel heeft haar preekstoel ook gebruikt om haat tegen LGBT-mensen te prediken. Kort voordat het Hooggerechtshof het homohuwelijk legaliseerde, waarschuwde ze haar kudde dat het homohuwelijk betekende dat ‘zeer binnenkort mensen zullen proberen met kinderen te trouwen’ en ze beschuldigde homoseksuele Amerikanen van ‘homoseksueel terrorisme’. In dezelfde preek loofde ze het besluit van een vader om zijn transgenderzoon te onterven na een geslachtstransitie. Als kinderarts heeft Immanuel ook al lijfstraffen voor kinderen geprezen. ‘Kinderen moeten worden geslagen’, verklaarde ze in een preek uit 2015.

Geld voor niet bestaande rechtszaak

Los van al die bizarre dingen, is er iets wat Immanuel deelt met Trump: ze verdraait ook graag de dingen in de echte wereld. Zo claimt ze dat collega’s vrouwelijke artsen in Houston van plan zijn haar medische vergunning af te nemen over haar steun voor hydroxychloroquine. Niemand blijkt echter stappen daartoe te hebben gezet. Pikant detail: om de niet-bestaande rechtszaak tegen die niet-bestaande claim te financieren heeft Stella Immanuel een fonds opgezet. En mensen hebben daar sinds begin deze week duizenden dollars ingestoken.

Ook haar bewering dat dat gezichtsmaskers niet nodig zijn. Maar in twee video’s die in haar kliniek zijn opgenomen, lijkt Immanuel een N95-masker te dragen. En in een Facebook-video waarin reclame werd gemaakt voor haar kliniek, zegt Immanuel dat iedereen die behandeling zoekt een gezichtsmasker moet dragen voordat hij de kliniek binnengaat.

Trump vindt haar ‘erg indrukwekkend’

Tijdens een persconferentie op dinsdag sprak Trump lovend over Immanuel en America’s Frontline Doctors: ‘Ik denk dat het zeer gerespecteerde artsen zijn. Er was een vrouw die spectaculair was.’ Gevraagd waarom hij iemand zou vertrouwen die gelooft dat buitenaards DNA wordt gebruikt in de moderne geneeskunde en andere zottigheden, antwoordde Trump: ‘Ik vond haar erg indrukwekkend. Ze zei dat ze enorm veel succes had met honderden verschillende patiënten.’

Immanuel zag haar kans schoon voor het belangrijkste overgangsritueel voor elke beginnende MAGA-wereldpersoonlijkheid: een bezoek aan het Witte Huis van Trump. ‘Mijnheer de president, ik ben in de stad en beschikbaar’, twitterde ze. ‘Ik zal u graag ontmoeten.’

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  58.640.945
 • Aantal
  doden
  1.387.976
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  558.779
 • Aantal
  doden
  15.618