complottheoriëen

‘Politici zouden eens een vlucht met de shuttle moeten maken’

‘Elke dag nog denk ik aan mijn ruimtevlucht met de Spaceshuttle.’ Het leven van burggraaf Dirk Frimout (78) werd en wordt nog altijd bepaald door ruimtevaart. Tot op de dag van vandaag, 27 jaar nadat hij als eerste Belg de ruimte inging, praat hij er, zeker tegen jongeren, nog even enthousiast over.

Dirk Frimout volgt het ruimtevaartnieuws op de voet. Hij is nog altijd even gepassioneerd door de ruimte als toen hij in 1969 als doctoraatstudent in het holst van de nacht naar de historische voetstappen van Armstrong en Aldrin op de maan staarde, op het tv-scherm van zijn schoonouders. ‘Wij hadden toen zelf geen tv, omdat ik niet wilde afgeleid worden van mijn doctoraatsthesis. Ruimtereizen waren toen nog een ver van mijn bed-show. Die werden gemaakt door testpiloten. Pas later, toen de NASA besliste dat er ook wetenschappers mochten meegaan, dacht ik: ‘Aha!’.

Verder lezen?

Geniet nu van uitzonderlijke toegang tot enkele topartikels uit de Newsweek Scope:
50 jaar maanlanding
.

Bovendien krijg je hierbij 1 maand gratis toegang tot newsweek.be en de bijhorende nieuwsbrieven.*

Als lid van de Newsweek-community krijg je toegang tot:
  • Onze augmented articles: regelmatig laten wij een van onze artikels op de site echt tot leven komen en wordt lezen beleven.

  • De beste artikels uit Newsweek. Als lid van de Newsweek-community krijg je online exclusief toegang tot de boeiendste artikels, opiniestukken en analyses over de grote thema’s in de wereld.

*De maand start bij de lancering van de officiële newsweek.be website, tot die tijd krijg je toegang tot de selectie van Scope artikelen.