scrollTop top

Nieuwe editie: De stem van de jeugd

Newsweek editie 9

Corona sloot de schoolpoorten en zoog het sociale leven van onze jeugd vacuüm, en ook in de race naar de arbeidsmarkt zet de crisis een serieuze klem op de wielen. Een uitgelezen moment om op zoek te gaan naar de stem van ‘de jeugd van tegenwoordig’. Hoe zien zij hun toekomst en welke uitdagingen en opportuniteiten zien ze op de weg ernaartoe?

Newsweek-poll: Vlaanderen kiest zijn jonge helden

Hassan Al Hilou. Foto: Jeroen Hanselaer

De jeugd inspireert. Van piepjonge topsporters en muzikanten tot kersverse ondernemers en activisten: nieuwbakken rolmodellen vinden we vandaag in overvloed. Newsweek vroeg aan enkele Vlaamse bekenden welke jonge leeuwen er voor hen bovenuit springen en de toekomst van de jeugd belichamen. Remco Evenepoel was de naam die op vele lijstjes voorkwam, maar ook Van Aert, Thunberg, Sterckx en Al Hilou zijn duidelijk inspirerende voorbeelden. Hier krijg je een greep uit de reacties.

Wachten op Godot: wanneer komt ‘Het Vaccin’? Interview met hoofd Virologie J&J Johan Van Hoof

Johan Van Hoof, hoofd Vaccinonderzoek bij Janssen Pharmaceutica

De Amerikaanse farmareus Johnson & Johnson en zijn Belgische tak
Janssen Pharmaceutica liggen mee in poleposition om de wereld een vaccin tegen het vermaledijde COVID-19-virus te schenken. Al in juni begon J&J een vaccin op mensen te testen. Wat is de stand van zaken? Zal het lukken en tegen wanneer? Bij Janssen Pharmaceutica legt Johan Van Hoof, hoofd van de vaccinorganisatie van J&J, uit waarom er een behoorlijk goede kans op snel succes is.

België heeft een wereldprimeur: isotopentherapie haalt hoopvolle resultaten bij uitgezaaide prostaatkanker

Foto: Melanie Wenger/Isopix

Inspuitingen met radioactieve stoffen worden the next big thing in kankerbestrijding. Dat denken farmareuzen als Novartis, die miljarden uitgeven aan studies rond deze therapieën. Nieuwe radio-isotopen, zoals lutetium-177, kunnen uitgezaaide kankertumoren namelijk niet langer alleen maar detecteren, maar ook vernietigen. En dat met relatief weinig stralingsschade aan het omliggende, gezonde weefsel.

OK Millennial: ‘Nu is het aan jullie’

Babyboomer Sam Hill is journalist bij Newsweek USA. In Amerika woedde de OK boomer-beweging erg hevig waarop Hill in zijn pen kroop om de millennials – met de nodige ironie – lik op stuk te geven. ‘Je kinderen denken misschien dat de uitdagingen die hen te wachten staan groter zijn dan die van de generaties voor hen, maar dat klopt helemaal niet.’

Nog in dit nummer:

 • De dalende geboortecijfers in Europa zetten onze welvaart onder druk
 • Trump vs. Biden: wat als Trump gewoon weigert te verliezen?
 • Eindelijk verklaard: waarom we eeuwig jong willen blijven
 • Bye files, hello slimme mobiliteit: zijn onze steden er wel klaar voor?

Artista

TV Digitaal

Waar kan ik dit nummer kopen?

Het nieuwste Newsweek nummer, inclusief het dossier ‘De stem van de jeugd’, een gratis Artista en TV Digitaal is te koop in je dagbladwinkel.

Voor een Newsweek abonnement kun je steeds hier terecht.

Nog geen abonnee? Wij hebben voor jou enkele aanbiedingen uitgewerkt die je laten kennismaken met de voordelen van een abonnement op Newsweek. Aan jou de keuze

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  30.401.165
 • Aantal
  doden
  950.459
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  99.649
 • Aantal
  doden
  9.937
Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag