Microflavours

MicroFlavours kweekt ‘microgroenten’

Nog nooit van ‘microgroenten’ gehoord? Ondernemer Dario Vunckx (21) van MicroFlavours tot voor kort ook niet. Vandaag kweekt hij ze zelf op zijn stadsboerderij in Brussel, en levert hij scheuten van onder meer radijzen, rucola en koriander per fiets aan sterrenrestaurants en hotels.

Dario Vunckx en Tom Wilgos van Microflavours
Dario Vunckx (links) en Tom Wilgos (rechts) van MicroFlavours.

Het idee voor MicroFlavours’ ontstond – cliché-alert – bij een pint op café. Anders dan bij 99 procent van de op bierkaartjes opgerichte bedrijven werd deze stadsboerderij ook echt uit de grond gestampt. In 2017 aanvankelijk als studentenproject bedrijfsmanagement op de hogeschool Odissee in Brussel, sinds mei 2018 als volwaardig vennootschap. ‘Ik kende niks van planten en had nog nooit van microgroenten gehoord’, vertelt Dario. ‘Wel had ik altijd al interesse in gezonde, duurzame voeding. Ik woon in Brussel, wat het een uitdaging maakt om met weinig buitenruimte zelf een moestuin aan te leggen. Door veel op te zoeken over indoor kweken, kwam ik bij microgroenten uit.’