Geloof je ons niet? Oordeel zelf. Abonneer je
  • Dit zijn wij
  • Harari komt naar belgië
Newsweek Think. Forward.
Inloggen Abonneer je Zoeken
  • Innovation heroes
  • Business builders
  • Voices
  • Explorers
  • Movers & shakers
  • Innovation heroes
  • Business builders
  • Voices
  • Explorers
  • Movers & shakers
  • Dit zijn wij
  • Harari komt naar belgië
De toekomst van Sapiens De toekomst van Sapiens De toekomst van Sapiens

Innovation heroes

water druppel
Innovation heroes

‘Orde en chaos’: de poëzie van water

Stille waters, diepe – zeg gerust ondoorgrondelijke – gronden: water is al jaren één groot mysterie voor de wetenschap. Zo weten we nog steeds niet waarom de vloeistof uitzet bij vriestemperaturen en waarom warm water sneller ijs vormt. Wiskundige John Russo van de universiteit van Bristol in Engeland loste samen met de universiteit van Tokio […]

door Nina Dillen
bonobo
Innovation heroes

Onderzoekers ontdekken genen die ons onderscheiden van apen

Chimpansees en bonobo’s delen ongeveer 99 procent van ons menselijk DNA, gorilla’s 98 procent. Onderzoekers van de University of California hebben drie identieke genen bij mensen ontdekt die deze 1 à 2 procent verschil zouden verklaren en een belangrijke rol lijken te spelen in de ontwikkeling van een brein. De genen werden ‘Notch’ gedoopt en […]

door Nina Dillen
Innovation heroes

Hard werk of talent? Kan het een het ander compenseren?

Als je er tienduizend uur op oefent, kun je expert worden in om het even wat. Toen auteur Malcolm Gladwell zijn 10,000 hour rule publiceerde, werd hij wereldberoemd en gooide hij meteen de knuppel in het wetenschappelijke hoenderhok. Want wat ís nu eigenlijk het meest doorslaggevende in de weg naar de top: hard werk of […]

door Matthias Rombaut
A2P Sukhmeet Singh
Innovation heroes

A2P Energy maakt schone brandstof uit stro

Indische boeren verbranden strostoppels van rijstvelden om hun velden vrij te maken. Het bedrijf van ondernemer Sukhmeet Singh laat de boeren iets verdienen met het stro en maakt er duurzame brandstof van. Zo perkt hij de luchtvervuiling drastisch in. Singh, de oprichter van A2P Energy (lees: Agriculture to Power) pakt een groot milieuprobleem aan in […]

door Juliana Pignataro
eten geluk
Innovation heroes

Maakt eten echt gelukkig?

Of het nu een kleintje met stoofvlees is, of oesters in champagnesaus: eten is soms letterlijk een portie geluk. Maar kan voeding ook ons mentale welzijn op lange termijn verbeteren? De wetenschap buigt zich over de ingrediënten van de werkelijke happy meals. Een uitgebalanceerde mix van proteïnen, koolhydraten en vetten, aangesterkt met een dosis vitaminen […]

door Nina Dillen
Innovation heroes

Is de mens een vleeseter of een vegetariër?

Het is zo stilaan een geloofsartikel geworden dat vlees eten niet alleen slecht is voor mensen, maar dat het altijd slecht geweest is voor mensen – en dat het nooit de bedoeling was dat we dierlijke producten aten. Maar sorry, dat is gewoon niet zo. De wetenschap is duidelijk: we zijn wat we zijn omdat […]

door Mick Van Loon
StixFresh
Innovation heroes

StixFresh houdt fruit langer vers

Wat als … je de levensduur van een rijpe peer of avocado met twee weken kon verlengen? Enter StixFresh, een biologisch stickertje dat het rottingsproces van fruit en groenten afremt. ‘We hopen StixFresh tegen het voorjaar op de markt te brengen’, aldus microbioloog Patrick Van Dijck. StixFresh is een Amerikaanse start-up met een Belgisch luikje, […]

door Nina Dillen
Microflavours
Innovation heroes

MicroFlavours kweekt ‘microgroenten’

Nog nooit van ‘microgroenten’ gehoord? Ondernemer Dario Vunckx (21) van MicroFlavours tot voor kort ook niet. Vandaag kweekt hij ze zelf op zijn stadsboerderij in Brussel, en levert hij scheuten van onder meer radijzen, rucola en koriander per fiets aan sterrenrestaurants en hotels. Het idee voor MicroFlavours’ ontstond – cliché-alert – bij een pint op […]

door Nina Dillen
Bas Dijkstra (links) en CEO Vincent Bosgraaf (rechts) van Lazy Vegan.
Innovation heroes

Lazy Vegan maakt veganistische diepvriesmaaltijden

Veganistisch koken duur en tijdrovend? Dat argument wil start-up Lazy Vegan ontkrachten. Het Nederlandse bedrijfje verkoopt vegan diepvriesmaaltijden die je voor 3,99 euro in acht minuten op tafel zet. Mét ‘vegan kippenstukjes’, voor de vleesliefhebbers. Mensen bewuster laten consumeren, zonder vijf biowinkels te moeten afschuimen en uren boven het fornuis te staan. Dat is in […]

door Nina Dillen
krekels Kriket
Innovation heroes

Kriket maakt snackrepen van vermalen krekels

Insecten als duurzaam alternatief voor vlees. Klinkt mooi in theorie, maar in de praktijk bezorgt het consumenten vaak nog – welja – kippenvel. Start-up Kriket verwerkt krekels onherkenbaar in notenrepen om de drempel te verlagen. Zacht en nootachtig, zo omschrijft Michiel Van Meervenne (33) uit Brussel de smaak van krekels. Als oprichter van Kriket kan […]

door Nina Dillen

Berichtnavigatie

Vorige 1 2 3 … 5 Volgende
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Dit zijn wij
  • Founding Members
  • Magazines
  • Contact
  • Abonneer je
  • Veelgestelde vragen
© 2019 Newsweek België
  • Gebruiksvoorwaarden
  • Privacyverklaring