scrollTop top

Het vrouwelijkste land ter wereld: Djibouti

Sunset at Ras Siyan, Obock Region, in Djibouti, the Horn of Africa, East Africa, Golden Hour

Afgelopen zondag was het Moederdag en dan zetten we alle mama’s graag in de bloemetjes. Maar op zo’n dag mogen we gerust het leven van alle vrouwen op deze wereld vieren. Het land dat procentueel het meeste aantal vrouwen telt is Djibouti. Het Afrikaanse land staat niet bij veel reizigers hoog op het lijstje en toch zou dat wel moeten, zeker voor de duikers onder ons.

In Djibouti wonen momenteel per 100 vrouwen slechts 83 mannen. Vrouwen worden in het Afrikaanse land ook gemiddeld vijf jaar ouder dan mannen. Terwijl de levensverwachting er bij de mannen 62 jaar is, is die voor de vrouwen 67. Lang leve de Djiboutiaanse vrouwen! Maar een gezonde verhouding tussen mannen en vrouwen, lees fiftyfifty, is belangrijk voor een land. Als dat niet het geval is kan dat leiden tot een laag aantal huwelijken en dus vaak ook minder vruchtbaarheid en geboortes. Let op, deze cijfers komen uit de bevolkingsrapporten van 2020, gepubliceerd door de Amerikaanse inlichtingendienst CIA. De getallen van de Wereldbank uit 2018 geven een andere uitkomst.

Duikparardijs

Djibouti is een klein land gelegen in de Hoorn van Afrika dat grenst aan Eritrea, Ethiopië en Somalië. Het land ligt aan de ingang van Rode Zee en heeft daarmee de controle over een van de drukste scheepsroutes ter wereld. Tot zijn onafhankelijkheid in 1977 was het land een Franse kolonie. De woestijnstaat telt nog geen miljoen inwoners en de meeste bevolking leidt er een traditioneel nomadisch leven.

Naast kilometers lange woestijnvlakten met unieke rotsformaties, zoutmeren, vulkanen en adembenemende landschappen heeft Djibouti ook een prachtige kustlijn. De eilanden die voor de kust liggen, zoals Masakali en Moucha, zijn echte duikparadijzen. Een kleurrijke en levendige onderwaterwereld, scheepswrakken en bijna geen andere toeristen in de buurt, maakt het de ideale plaats voor een duikavontuur. Vanop de archipel Les Sept Frères kan je trouwens in de buurt van walvishaaien snorkelen.

Meer info via de website van de Toeristische Dienst van Djibouti: www.guide.visitdjibouti.dj

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  31.016.799
 • Aantal
  doden
  960.634
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  102.295
 • Aantal
  doden
  9.948
Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag