vissen

Exclusieve vis (exclusief vis)

De angst om je in een graatje te verslikken is overbodig bij een blikje tonijn van het Amerikaanse Good Catch. De start-up bracht begin dit jaar plantaardige tonijn op de markt waarvoor geen enkel visnet werd uitgegooid.

Good Catch

Eiwitten van erwten, sojabonen, linzen en tuinbonen, kikkererwtenbloem en bloem van witte bonen. Wie de ingrediëntenlijst van een blikje plantaardige tonijn van Good Catch nauwkeurig bestudeert, vindt er alles behalve vis in terug. Een idee van CEO Chris Kerr, die het bedrijf begin 2016 oprichtte in Newtown, Pennsylvania. Hij deed dat samen met de veganistische chefs Derek en Chad Sarno, twee broers die op wickedhealthyfood.com hun plantaardige gerechten delen. De grootste drijfveer van Kerr was zijn eigen frustratie in de zoektocht naar een plantaardige vervanger voor een lekker stukje vis. Kerr schrapte in 2002 vlees, vis en zuivel van het menu en raakte teleurgesteld in het schaarse aanbod aan alternatieven voor vegans. Dus waarom het zelf niet proberen?