Editie 5: nu in de winkel

Iedereen onsterfelijk: onze verouderingscode gekraakt

Onwaarschijnlijk maar waar: steeds meer wetenschappers sluiten niet uit dat we het verouderingsproces vroeg of laat een halt zullen kunnen toeroepen of zelfs omdraaien. ‘Er is geen enkele natuurwet die zegt dat we ouder moeten worden en sterven.’

Racisme barst: wetenschap veegt concept ‘ras’ van tafel

Genetisch onderzoek heeft de laatste tien jaar twee diepe waarheden over de mensheid onthuld. De eerste is dat alle mensen, welke huidskleur ze ook hebben, nauw verwant zijn. Daarnaast blijkt ons idee van wie onze voorouders waren en hoe ze eruitzagen van geen kanten te kloppen. 

Fortnite: van slimme game tot sociaal netwerk on steroids

Waarom is Netflix meer op zijn hoede voor een game dan voor zijn rechtstreekse concurrenten? Wat maakt Fortnite zo succesvol en wat kunnen anderen ervan leren? We duiken even in deze nieuwste gamehype die de entertainmentindustrie op zijn kop dreigt te zetten en bestuderen hoe die bewust ontworpen is om de aandacht van de jongste generatie te grijpen. 

Nog in dit nummer: 

Gentse biotech: booming business

Van de ontwikkeling van nieuwe biologische stoffen om de natuurlijke resistentie van planten te vergroten tot de zoektocht naar natuurlijke producten die klassieke landbouwchemicaliën kunnen vervangen: de Gentse biotech is klaar om in 2020 de wereld te veroveren. 

Talent of karakter?

Agassi en Federer haalden beiden de top van het tennis, maar terwijl Agassi helemaal verbitterd stopte, floreert Federer, nu 38, nog steeds. Het verschil? ‘Early specialisation’.

Het kruitvat van de Kaukasus

Georgië, en bij uitbreiding de hele Kaukasusregio, is zich snel aan het ontwikkelen tot een toeristische topper. Maar wie afwijkt van het toeristische pad, wordt geconfronteerd met de politieke realiteit van de regio: dit is één van ‘s werelds kruitvaten.