scrollTop top

Dit zijn de beste verkiezingsfoto’s volgens de Newsweek-redactie

Naar oude gewoonte klikken persfotografen er lustig op los tijdens presidentsverkiezingen. Dat is deze keer niet anders. Onze redacteurs kozen hun favoriete kiekjes.

Nina Dillen, senior journalist, ‘Kussers op Times Square’

Verkiezingen? Welke verkiezingen? Dit jonge koppeltje op Times Square laat de bloedstollende Trump/Biden-competitie even niet aan hun hevig bonzend hart komen. Misschien wel het meeste efficiënte antigif tegen het bittere cynisme dat hoogtij viert tijdens deze bikkelharde verkiezingsstrijd in chaotische coronatijden: trek dat ene knuffelcontact nog maar eens extra dicht tegen je ‘gilet’. 

Foto: John Lamparski/SIPA USA)

Famke Robberechts, hoofdredacteur, ‘Het circus is compleet’ 

We zijn als redactie 24 uur lang door alle mogelijke emoties gegaan: van verveling (hoe traag kwam alles op gang?), over ‘ik durf niet meer kijken’ (toen Florida naar Trump ging) tot hoop (dankzij de brave mensen van Wisconsin en Michigan). Dan volgden de fraude-aantijgingen, de relletjes en -mijn persoonlijke favoriet- de Trump tweet die oproept om te stoppen met tellen (wat op dat moment inhield dat Biden president zou worden :-)). Deze foto van Chris Pizello, genomen in een geïmproviseerd stembureau in LA, dekt voor mij dus volledig de lading van deze verkiezingen: het circus is compleet.

Foto: AP Photo/Chris Pizzello

Thomas Buelens, journalist, ‘Stilte voor de storm’

Een uitgedoste Donald Trump-supporter zet nog snel haar cowboyhoed recht voordat ze in een shuttlebus stapt richting een Trump-rally in Kenosha, Wisconsin, de dag voor Amerikanen en masse naar de stembus trokken. Spanning en enthousiasme hangen al lichtjes in de lucht, maar niemand kan voorspellen hoe chaotisch de volgende dagen zullen verlopen. Toch kijkt de wereld al toe, en dan moet je er op je best uitzien.

Foto: AP Photo/Wong Maye-E

Nona Heremans, journalist, ‘I voted!’

‘Dit is Hollywood’ stond onder de foto te lezen. Het blijft de Verenigde Staten natuurlijk, het land van de acteurs en show, van The American Dream en van het kiessysteem dat eerder een nachtmerrie lijkt te worden. En toch heb ik ook bewondering voor het gigantisch land waar (bijna) alles kan en mag. Ik wil maar zeggen: ken jij één Belg die zo’n foto zou delen nadat die gaan stemmen is? Wij, bekrompen Europeanen, kunnen af en toe misschien wél nog iets leren van The Land of Free(dom), niet?

Foto: AP Photo/Ringo H.W. Chiu

Mick Van Loon, senior writer, ‘The Purge’

Deze foto deed me denken aan The Purge, een ​​reeks dystopische actie-horrorfilms uit het brein van James DeMonaco. De films presenteren een ogenschijnlijk normaal, misdaadvrij Amerika in de nabije toekomst. Maar de waarheid is dat het land een dystopie is die een jaarlijkse nationale feestdag viert die bekend staat als de Zuivering, een dag waarop alle misdaad, inclusief moord, gedurende 12 uur legaal wordt. Uiteraard is dat fictie, en ik wil ook niet impliceren dat het ooit zover zou kunnen komen. Maar als deze verkiezingen ons iets leren dan is het wel dat we ons moeten neerleggen bij het feit dat de slechtste kanten van de VS geen blieps op de radar zijn maar gewoon kenmerken van een land dat wordt bevolkt door erg veel mensen die haatdragend zijn en die de mogelijkheid willen hebben om die haat onbeperkt te uiten.

Foto: EFE / Giorgio Viera

Sophie Matthys, eindredacteur, ‘Stars and Stripes’

Als een vlag een schaamlap wordt.

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.750.988
 • Aantal
  doden
  1.409.160
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  561.803
 • Aantal
  doden
  15.938