complottheoriëen

De maan als creatieve inspiratiebron

De maan is het hemellichaam dat het meest tot de verbeelding spreekt. Het speelt dan ook de hoofdrol in heel wat bekende films en muziek.

Muziek

The dark side of the moon

The Dark Side of the Moon van Pink Floyd is tot op heden het op een na best verkochte studioalbum aller tijden. De verkoopcijfers van het album liggen tussen 50 en 70 miljoen verkochte exemplaren. Het album, dat oorspronkelijk "Eclipse: A Piece for Assorted Lunatics" zou gaan heten, is een conceptalbum. De nummers lopen in elkaar over, en horen bij elkaar. De onderwerpen van de teksten zijn de meer moeilijke (donkere) kanten van het leven: tijd, geld, oorlog, dood, etc. Met de maan an sich heeft het eigenlijk niks te maken. De dark side of the moon is overigens helemaal niet dark. Vaak zit die kant vol in de zon, net zoals het op aarde gaat. Toch wordt de term donkere kant nog vaak gebruikt om aan de achterkant te refereren.

Verder lezen?

Geniet nu van uitzonderlijke toegang tot enkele topartikels uit de Newsweek Scope:
50 jaar maanlanding
.

Bovendien krijg je hierbij 1 maand gratis toegang tot newsweek.be en de bijhorende nieuwsbrieven.*

Als lid van de Newsweek-community krijg je toegang tot:
  • Onze augmented articles: regelmatig laten wij een van onze artikels op de site echt tot leven komen en wordt lezen beleven.

  • De beste artikels uit Newsweek. Als lid van de Newsweek-community krijg je online exclusief toegang tot de boeiendste artikels, opiniestukken en analyses over de grote thema’s in de wereld.

*De maand start bij de lancering van de officiële newsweek.be website, tot die tijd krijg je toegang tot de selectie van Scope artikelen.