complottheorieën

De hardnekkigste complottheorieën ontkracht

Opvallend: terwijl we ons opmaken om terug te keren naar de maan, ontkennen steeds meer mensen dat we er ooit geweest zijn.

Tussen de 5 en 10 procent van de Westerse bevolking denkt dat de maanlandingen trucage waren. En eigenlijk valt dat nog mee als je weet dat ondertussen ongeveer 14 procent van de Amerikanen er aan twijfelt of de aarde wel rond is. En hoe jonger, hoe zotter. Uit een recente studie van 2018, blijkt dat slechts 66 procent van de Amerikaanse jongeren tussen 18 en 24 jaar zegt niet te twijfelen aan het feit dat onze planeet rond is. Of: meer dan drie op tien doen dat wel. Roger Launius, die van 1990 tot 2002 de chief historicus van NASA was, vermoedt zelfs dat het aantal mensen dat gelooft dat de maanlanding fake was, de volgende jaren spectaculair zal toenemen

Verder lezen?

Geniet nu van uitzonderlijke toegang tot enkele topartikels uit de Newsweek Scope:
50 jaar maanlanding
.

Bovendien krijg je hierbij 1 maand gratis toegang tot newsweek.be en de bijhorende nieuwsbrieven.*

Als lid van de Newsweek-community krijg je toegang tot:
  • Onze augmented articles: regelmatig laten wij een van onze artikels op de site echt tot leven komen en wordt lezen beleven.

  • De beste artikels uit Newsweek. Als lid van de Newsweek-community krijg je online exclusief toegang tot de boeiendste artikels, opiniestukken en analyses over de grote thema’s in de wereld.

*De maand start bij de lancering van de officiële newsweek.be website, tot die tijd krijg je toegang tot de selectie van Scope artikelen.