scrollTop top

België heeft nu meer coronadoden per capita dan VS

Foto: Isopix

De sterftecijfers door COVID-19 in Europa klommen woensdag naar 227.200. Dat dodental zal naar verwachting in oktober en november nog verder oplopen, waarschuwt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

‘Het zal nog moeilijker worden. In oktober en november zullen we een hogere sterftegraad zien’, zei Hans Kluge, directeur van het Europese bureau van de WHO, maandag aan het persagentschap AFP.

‘We bevinden ons op een moment dat geen van de landen zin heeft om dergelijk slecht nieuws te krijgen, en ik begrijp dat’, aldus Kluge. Hij benadrukte ook dat de pandemie ooit zal verdwijnen.

Ook België wordt geconfronteerd met een forse stijging in het aantal coronabesmettingen. Foto: Isopix

België haalt VS in (doden per capita)

Volgens de recentste cijfers van de WHO hebben onder meer België, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Italië, de Verenigde Staten ingehaald op het gebied van aantal sterfgevallen per capita. Zo kende ons land dinsdag 856 coronadoden per 1 miljoen inwoners, vergeleken met 583 in de VS. 

Zes van de twaalf dodelijkste landen ter wereld (dodelijke slachtoffers per miljoen inwoners) liggen in Europa: Spanje, Italië, het VK, België, Andorra en San Marino. Daarmee is Europa op woensdag de dodelijkste regio, met 11,749.88 doden per miljoen inwoners, op de voet gevolgd door het Amerikaanse continent met 9,538.1 doden. 

Volgens die cijfers is België op wereldvlak de slechtste leerling van de klas, na San Marino en Peru. Maar het moet gezegd: niet alle landen tellen hun doden op dezelfde manier. België telt de doden in de ziekenhuizen, de rusthuizen en daar­buiten. Ook vermoedelijke gevallen worden meegeteld.

Het nieuwe coronavirus heeft wereldwijd al meer dan 29 miljoen mensen besmet, waaronder bijna 6,5 miljoen in de VS, 4,9 miljoen in India en 4,3 miljoen in Brazilië. Volgens de laatste cijfers van de WHO zijn er wereldwijd meer dan 926,500 mensen gestorven aan COVID-19.

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  30.401.165
 • Aantal
  doden
  950.459
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  99.649
 • Aantal
  doden
  9.937
Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag